latinica  ћирилица
23/11/2020 |  13:39 ⇒ 13:49 | Аутор: СРНА

Станивуковић: Провешћу ревизију предузећа и одјељења

Новоизабрани градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић очекује да ће до краја године бити извршена примопредаја дужности градоначелника између њега и Игора Радојичића.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

Станивуковић је рекао да је најбитније да се сачека да се опорави Радојичић, који је био хоспитализован због вируса корона.

Он је навео да је значајан податак да је Радојичића и његов рад и политику подржало више од 40 одсто грађана, те да му је циљ да и о тим питањима разговарају.

- Мој први циљ је ревизија свега, ући у свако предузеће и одјељење те урадити ревизију, с тим што немам намјеру да смјењујем руководства предузећа која позитивно послују - рекао је Станивуковић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да му је циљ и транспарентна Управа града, као и јавни конкурси који се буду расписивали за начелнике одјељења.

Станивуковић, који је на Тргу Крајина организовао дружење са грађанима, рекао је да још не зна имена која ће бити предложена за начелнике градских одјељења, те да сматра да је потребно изабрати најбоље људе који ће обављати те функције.

- Ако су сви фокусирани у том правцу, онда ћемо наћи најбоља рјешења и позивам одборнике да то и подрже. Као градоначелник ћу тражити и да у Комисији за избор и именовања буду људи који нису из политике, него из струке, јер једино стручна комисија може бирати стручне људе - додао је Станивуковић.

Он је рекао да му је циљ да реализује све пројекте који су битни за грађане, али да је потребно одредити приоритете.

- Желимо да разговарамо са грађанима о приоритетима у граду на које је потребно обратити пажњу у наредном периоду, те нам је план да посјетимо сваки дио града до краја децембра - рекао је Станивуковић.

Станивуковић је истакао да му је циљ и да направи уштеде у буџету, на основу редукције броја савјетничких мјеста, те висини плата.