latinica  ћирилица
23/11/2020 |  14:10 ⇒ 14:38 | Аутор: sputniknews.com

Георгиев: Изједначили су ме са терористом

Музичар Владо Георгиев коме је Управа полиције Херцег Нови забранила улазак у Црну Гору до 2030. године каже да су га изједначили са терористима и криминалцима и то само због његових просрпских ставова.
Владо Георгиев (Фото: gloria.rs) -
Владо Георгиев (Фото: gloria.rs)

- Па молим вас, они су мене изједначили с терористима и криминалцима, с јако опасним људима. А зашто? Зато што им смета мој Твитер налог на коме јавно изражавам своје про српске ставове, врло умјерене притом, а ова олигархијска одлазећа екипа не дозвољава никакву слободу мишљења и говора - рекао је Георгиев за nova.rs.

Каже да јасног образложења нема и да је из неког разлога безбједносно интересантна личност.

Истиче шта је заправо "проблематично" у читавој причи:

- Досадашња власт је гајила такозване Монтенегрине - новокомпоноване "Црногорце", који негирају лик и дјело Његоша и прекрајају историју, пропагирају антисрпство и антиправославље, дезавуишу сваког ко мисли супротно, а све под плаштом секуларизма. Попут фашиста приступају идејама које нису њихове - монтенегринске.

Он је одустаје од борбе за укидање забране уласка у Црну Гору. Уложио је нову жалбу, а на питање какав исход очекује, одговара:

- Тврд је орах воћка чудновата. Не сломи га, ал’ зубе поломи. Желим пуно посла црногорским стоматолозима.

Министарство унутрашњих послова Црне Горе усвојило је жалбу адвокатске канцеларије Томановић, која заступа Владу Георгиева и поништило је рјешење о забрани уласка у Црну Гору, али је Управа полиције Херцег Нови поново забранила улазак Георгиеву, и то на период од 10 година, саопштено је из канцеларије Томановић.