latinica  ћирилица
23/11/2020 |  14:28 ⇒ 14:39 | Аутор: РТРС

Гласачки листићи у Грчку стигли осам дана послије избора

Проблеми који су на овим локалним изборима имали грађани Републике Српске и ФБиХ у дијаспори још увијек су предмет интересовања јавности. То је потврдила и амбасадорка БиХ у Грчкој Милица Ристовић Крстић, која је на свом Фејсбук профилу објавила да су гласачки листићи стигли тек данас.
Милица Ристовић Крстић (фото: is-radio.com) -
Милица Ристовић Крстић (фото: is-radio.com)

- Да је Централна изборна комисија БиХ гласачки материјал послала барем седам дана раније, можда би и стигао на вријеме. И не, нема везе са "lockdown" у Грчкој, него са неажурношћу ЦИК-а и потпуним занемаривањем чињенице да смо у пандемији - написала је Ристовић Крстић. 

Рекла је да су гласачки листићи за локалне изборе стигли осам дана након изборне недјеље, те се иронично захвалила ЦИК-у на ажурности.

Истиче да јој се велики број грађана, који су расути широм свијета, а који су такође били пријављени за гласање путем поште јавио са истим проблемом.

- Односно, немогућношћу да остваре уставом загарантовано право и гласају на изборима. На страну чињеница има ли уопште смисла гласање из иностранства, а поготово на локалним изборима, то је посебна тема, али ако сте започели процес, доведите га до краја! - поручила је она.

Подјећања ради, Ристовић Крстић је негодовала и на дан локалних избора, када је објавила да први пут од кад остварује право гласа, неће гласати на изборима.