latinica  ћирилица
23/11/2020 |  15:24 ⇒ 15:25 | Аутор: СРНА

Сагласност за амандман на Уговор са Европском инвестиционом банком

Комисија за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације Дома народа Парламентарне скупштине БиХ данас је дала позитивно мишљење и Дому препоручила да да сагласност за ратификацију амандмана на Уговор о финансирању између БиХ и Европске инвестиционе банке који се односи на дистрибуцију електричне енергије.
Дом народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине - Фото: РТРС
Дом народа Парламентарне скупштине Босне и ХерцеговинеФото: РТРС

Комисија се није изјашњавала о приједлогу извјештаја о реализацији Стратешког плана руралног развоја БиХ /2018-2021/ - Оквирни документ у 2018. години, али је од ресорног министарства у Савјету министара затражила да одређена питања усагласи са ресорним министарствима у ентитетским владама.

Комисија није усвојила извјештај о финансијском пословању БХРТ-а за 2019. годину, док су к знању примљени Програмски план и Финансијски план БХРТ-а за ову годину, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Комисија се упознала, али се није изјашњавала о финансијском плану Регулаторне комисије за електричну енергију за 2021. годину.

У вези са информацијом о пројекту "Техничка подршка јавним медијским сервисима на западном Балкану", Комисија је закључила да се од менаџера пројекта затражи више информација о овом пројекту.