latinica  ћирилица
23/11/2020 |  16:18 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Ученици основних и средњих школа поново у клупама (ВИДЕО)

Након дезинфекције школских објеката који су били бирачка мјеста, ученици основних и средњих школа вратили су се у клупе, осим оних чије су школе, због тренутне епидемиолошке стуације, затражиле одобрење Министарства за наставу на даљину.
Ученици -
Ученици

Све неопходне мјере дезинфекције спроведене су и у најбројнијој бањалучкој основној школи "Бранко Радичевић", коју у 73 одјељења похађају 1. 862 ученика.

- Припадници цивилне заштите још у уторак извршили су дезинфекцију. Након извршене дезинфекције коју су они урадили наше раднице извршиле су додатну дезинфекцију простора - рекао је Синиша Рендић, директор ОШ "Бранко Радичевић". 

При уласку у школу потребно је поштовати дистанцу и маска је обавезна. На баријерама постављеним на улазу неопходно је дезнфиковати обућу.

Дежурни наставник води бригу да сваки ученик приликом уласка дезинфекује руке.

На више мјеста унутар школе постављени су дозери са средством за дезинфекцију.

Ученици су подијељени у четири групе које наставу похађају у двије смјене. Просторије школе дезинфикују се прије почетка сваке смјене. Такође, различите групе ученика, улазе на четири различита улаза.

Због погоршања епидемиолошке ситуације, ове седмице у Требињу неће бити редовне наставе.

- Знамо колика је штета када се настава не одвија редовно и када ученици не иду у школу, али ситуација на подручју Требиња је таква да није било другог избора - навео је Стеван Бекан, начелник Грдаског штаба за ванредне ситуације.

Да ли ће ова мјера бити продужена, или ће се ђаци од наредног понедјељка вратити у школе, Градски штаб одлучиће у петак. Осим школа у Требињу, наставу на даљину похађају и ученици Основне школе "Горња Слатина" у Шамцу и Католичког школског центра у Бањалуци. Ученици основних школа, који су у изолацији, наставу и даље могу да прате на програму РТРС-а.