latinica  ћирилица
23/11/2020 |  16:26 | Аутор: СРНА

НДП демантује оптужбе Небојше Вукановића за манипулацију гласовима

Градски одбор Народног демократског покрета Требиње саопштио је да лидер Листе за правду и ред Небојша Вукановић оптужује ову странку за наводне манипулације гласовима у одсуству, при томе не наводећи ниједан конкретан доказ, те поручио да НДП-у одговара поновно бројање гласова.
НДП - Фото: РТРС
НДПФото: РТРС

- Осим тога, /Вукановић/ оптужује НДП за сарадњу са СНСД-ом у трансферу гласова на појединим бирачким мјестима, наводећи, између осталог, гласачко мјесто Б004 у Техничкој школи - наводи се у саопштењу.

Из НДП-а додају да су на овом гласачком мјесту освојили само један глас, што је довољно да демантује "произвољне и неодговорне оцјене Небојше Вукановића".

Из ове странке напомињу да је НДП водио мирну и достојанствену кампању, представљајући листу од 17, углавном младих људи, организованих за непуна три мјесеца.

- Упркос томе, постигли смо добар резултат који је изазвао зебњу код господина Вукановића због постојања могућности да изгуби један мандат, чиме би са пет спао на четири мандата. То је основни мотив за његову реакцију, а не потреба задовољавања универзалне правде, за коју се, нажалост, све више само декларативно бори - наводе у требињском НДП-у.

Из ове странке су поручили да НДП-у одговара поновно бројање гласова.

- Чак смо планирали да у законски предвиђеном року и сами уложимо жалбе на резултате гласања на појединим бирачким мјестима - додаје се у саопштењу.

Из требињског Градског одбора НДП-а подсјећају да је ова странка у Требињу освојила 420 гласова, без гласова прикупљених путем мобилног и ковид тима, те гласова путем поште, а постоји могућност, након пребројавања свих гласова, да ће постати парламентарна странка.

У овој странци истичу да је мање важно ко ће у име странке освојити мандат, али да је значајно да је сваки кандидат чврсто опредијељен да подржи развој и напредак Требиња