latinica  ћирилица
23/11/2020 |  16:35 ⇒ 16:38 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Од сриједе полицијски час

У Црној Гори ће од сриједе, 25. новембра, бити забрањено напуштање објекта становања од 19.00 до 5.00 часова ујутро, а угоститељски и услужни објекти радиће од 7.00 до 18.00 часова, одлучило је Координационо тијело црногорске Владе за заразне болести.
Црногорска полиција (фото: Depositphotos) -
Црногорска полиција (фото: Depositphotos)

- Национално координационо тијело је данас на сједници, којој је предсједавао предсједник тог тијела Кенан Храповић, одлучило да скрати за два сата вријеме рада угоститељских и услужних објеката и да за толико продужи период забране напуштања објеката становања - саопштено је из Владе Црне Горе.

У саопштењу се наводи да ће се мјере примјењивати од сриједе у поноћ до 8. децембра, до када се продужава и примјена мјера донесених 13. новембра.

- Национално координационо тијело је, сагледавајући епидемиолошку ситуацију са једне стране и економску са друге, и овог пута донијело добро одмјерене мјере с циљем да оне у најмањем могућем обиму погоде грађане, привреду и предузетнике, а да дају очекивани резултат - додаје се у саопштењу.

Из Координационог тијела позвали су грађане да поштују све мјере јер је то једини начин сузбијања ширења вируса корона.

Када је ријеч о здравственој ситуацији, у саопштењу се наводи да је здравствени систем, захваљујући добром планирању, правовременим активностима, стручности и пожртвовању здравствених радника, и даље способан да се одупре пандемији, упркос забрињавајућем степену инфекције.

- Национално координационо тијело је сагледало и огромно оптерећење запослених у примарној здравственој заштити и покренуло процес чији је циљ растерећење примарног здравственог сектора - истиче се у саопштењу.