latinica  ћирилица
23/11/2020 |  16:55 ⇒ 16:56 | Аутор: СРНА

Посланици НСД-а гласаће за нову владу

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је да ће посланици те странке у Скупштини Црне Горе гласати за нову владу јер је "коначно рушење режима Мила Ђукановића важније од свега", али да је чудна ситуација да 15 дана пред избор нове владе нису познати сви чланови новог кабинета.
Андрија Мандић - Фото: РТРС
Андрија МандићФото: РТРС

Мандић је истакао да су из НСД-а више пута поновили да ће гласати за нову владу јер су се они, а не неки други, годинама борили за смјену вишедеценијске власти, због чега је и природно да она гласовима посланика НСД-а у Скупштини Црне Горе буде оборена.

Он је изразио увјерење да ће убрзо сазнати ко су кандидати за министре полиције и одбране, а ко за потпредсједника нове владе, како би изјашњавање страначких органа обухватило комплетан састав владе мандатара Здравка Кривокапића.

Мандић је навео да је велико народно очекивање од владајућих странака и нове владе посебно везано за побољшање квалитета живота, суочавање са прошлошћу и враћање осјећаја правде и правичности, који је загубљен у времену власти "аутократског режима Мила Ђукановића".

Говорећи о односу НСД-а са Српском православном црквом /СПЦ/, као и неспоразумима лидера Покрета за промјене Небојше Медојевића са неким свештеницима, Мандић је истакао да дјелује смијешно да данас у Црној Гори неко брани СПЦ од НСД-а.

- Нама је као и свим другим православним хришћанима потребна Црква, као што је Цркви потребна најјача владајућа странка која директно утиче на законодавство и укупни друштвени амбијент земље у којој функционише и дјелује СПЦ - рекао је Мандић и додао да је Медојевић један од најдаровитијих и најспособнијих људи који је дао огроман допринос обарању досадашње власти.