latinica  ћирилица
23/11/2020 |  21:59 ⇒ 23:22 | Аутор: АТВ

Додик: Интеграцију Српске и Србије нико не може да заустави

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да "нико не може да заустави интеграцију Републике Српске и Србије", и да егзистирају као двије српске државе на овим просторима и истакао да свидјело се то неком или не, то тако јесте.
Милорад Додик (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић) -
Милорад Додик (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Додик је рекао да једини који су жељели Српску су "Срби који живе на овим просторима, Србија и пријатељска Русија".

- Обиљежавање нам није било дозвољено, а данас Република Српска и Србија слави шест заједничких датума. Срби из Српске и Србије некада нису смијели да се налазе, у задњих шест до седам година је сад већ то другачије. Ми смо 15. септембра обиљежили заједнички датум који је посвећен нашој државности и застави, Дан српског јединства, слободе и националне заставе - изјавио је Додик за ТВ Хепи.

Подсјетио је да је овај датум изабран јер је тог дана 1918. године пробијен Солунски фронт.

Потом је открио да више не реагује на лоше ствари које се пласирају о њему и политици коју води.

Истакао је да су Срби страдалнички и изнад свега поштен народ, који је у прошлом вијеку изгубио готово половину свог становништа.

Додик је нагласио и да је евидентна неправда која се дуго усмјерава према српском народу и, како је навео, "нашим двијема државама", уз констатацију да се у том односу показује да правила која важе за једне, не важе увијек и за друге.

- Људи су склони да више вјерују лажима него истини. Крију се иза разних имена, неке имагинације се и даље шире, да као за Србе није довољно то да буду посвећени миру. Ми никада не бјежимо од сарадње са другимо, стално себи говоримо да нисмо добри момци и да се зауставимо. Сруге стране, другима је дозвољено да се бахате - рекао је он.