latinica  ћирилица
24/11/2020 |  09:54 ⇒ 09:54 | Аутор: Блиц

Звезда у Белгију путује без Катаија

Црвена звезда ће у четвртак против Гента у Белгији (18.55 сати) у оквиру 4. кола групне фазе Лиге Европе играти без најбољег играча ове сезоне.
Александар Катаи (Фото: crvenazvezdafk.com) -
Александар Катаи (Фото: crvenazvezdafk.com)

Александар Катаи је повриједио примицач на бараж утакмици Србије са Шкотском, а према прогнозама љекара, неће моћи да се опорави до двобоја у Белгији, у коме би српски шампион побједом широм отворио врата наредне фазе, пишу “Вечерње новости“.

Катаи због ове повреде највјероватније неће ни путовати са екипом у Белгију у сриједу ујутро, а јасно је да ће за Звезду изостанак Катаија бити огроман хендикеп.

У првом дуелу на “Маракани“ управо он је ријешио питање побједника тако што је из слободног ударца луцидно надмудрио голмана Белгијанаца, а прије тога је погодио и пречку.

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић у Белгији неће моћи да рачуна ни на лијевог бека Милана Родића због короне, везисту Секу Санога због жутих картона, док је и Марко Гобељић под знаком питања због повреде.

Ако је Звезди нека утјеха ни Белгијанци не могу да рачунају на најбољег фудбалера, Украјинца Јаремчука који је позитиван на вирус корона.