latinica  ћирилица
24/11/2020 |  18:43 ⇒ 18:44 | Аутор: РТС

Дончићу НБА забранио да игра за Словенију

Предсједник кошаркашког савеза Словеније Матеј Ерјавец, изјавио је да упркос великој жељи Луке Дончића да игра за репрезентацију Словеније на предстојећим утакмицама квалификација за Европско првенство, НБА лига то није дозволила.

Ерјавец је за словеначки 24ur изјавио да Лука Дончић неће моћи да наступи за репрезентацију те земље, пошто ФИБА и НБА нису постигли договор.

Млади кошаркаш Даласа изразио је велику жељу да игра за Словенију у мечевима квалификација за Европско првенство, чак да је разговарао и са власником Даласа Марком Кјубаном, али да није добио дозволу НБА лиге.

Словенија 28. и 30. новембра игра против Украјине и Мађарске у оквиру квалификација за Евробаскет, а битне утакмице мораће да игра без најбољег и најквалитетнијег кошаркаша.

Попут Словеније и Дончића, причу о несугласицама и мањка договора између Фибе и НБА лиге потврдио је прије мјесец дана и Венсан Коле, селектор Француске, који ће без играча из најквалитетнијег клупског такмичења играти у такозваним "Фиба прозорима". 

Србија своје мечеве квалификација за Евробаскет игра такође 28. и 30. новембра, против селекција Швајцарске и Финске.