latinica  ћирилица
25/11/2020 |  12:26 ⇒ 12:27 | Аутор: СРНА

Рајилић: Додик на прави начин разобличио лажи о Србима и Српској

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић оцијенила је да је обраћање предсједавајућег и српског члана Предсједништва БиХ Милоада Додика Савјету безбједности УН био пун погодак, јер је неопходно разобличити лажи о Србима и Републици Српској.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

- Свака част Додику за синоћње обраћање, јер сви одавно знамо да је ОХР сметња животу, а камоли функцинисању БиХ. ОХР ради посебно за бошњачку компоненту, а високи представник Валентин Инцко и не слуша шта Срби кажу и у њима само тражи кривца - рекла је Рајилићева Срни.

Она истиче да Инцко говори оно што му кажу хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић и лидер СДА Бакир Изетбеговић, а обојица су, како каже, јунаци такозване Армије БиХ, која је покушала на сваки начин да уништи Србе током посљедњег рата у БиХ.

- Треба заштитити и српски народ и Републику Српску и све лажи разобличити на најбољи начин, а обраћање Додика је био пун погодак. Треба наставити тако и тражити и од других институција, не само УН, гдје год се укаже прилика, да се ОХР протјера из БиХ и да народи овдје живе без њиховохг протектората - нагласила је Рајилићева.

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је обраћајући се Савјету безбједности УН да Србија, Хрватска и Република Српска хоће да високи представник оде из БиХ, као и да Валентин Инцко мрзи Србе и говори у име бошњачког народа, а не Дејтонског споразума.