latinica  ћирилица
25/11/2020 |  18:56 ⇒ 22:46 | Аутор: РТРС

Приједор: СНСД има скупштинску већину; СДС ће подржати исправне одлуке? (ВИДЕО)

Скупштинску већину у приједорском парламенту, окупљену око СНСД-а, чиниће најмање 19 одборника, саопштили су из ове странке. Потврда је стигла и од коалиционих странака, које ће имати одборнике у градској скупштини.
Скупштина града Приједор (фото: prijedordanas.com) -
Скупштина града Приједор (фото: prijedordanas.com)

Након најаве да ће са СДС-ом формирати већину, у ДНС-у без коментара. С друге стране, из СДС-а од већине не одустају, али поручују да ће подржати све добре одлуке новог градоначелника Далибора Павловића.

СНСД у Скупштини града Приједора тренутно има осам мандата, и један из националних мањина. Са одборницима из пет странака коалиције, можемо да формирамо стабилну скупштинску већину, поручио је први човјек приједорског СНСД-а Саша Бурсаћ.

-  Имамо једне и друге Социјалисте, Уједињену Српску, ПДП и Покрет за Приједор, тако да имамо стабилних 19 одборника за скупштинску већину, не очекујемо ту никакве проблеме - истакао је Бурсаћ.

Из Социјалистичке партије, СПС-а и Уједињене Српске, који су изборили по два мандата у Скупштини града Приједора потврђују – у новом скупштинском сазиву дјеловаће у складу са коалиционим споразумом, који су са СНСД потписали прије избора.

- Тако да ћемо и послије избора остати у скупштинској већини са СНСД, односно подршка господину Далибору Павловићу. Ми имамо потписан коалициони споразум, наш кандидат је побиједио убједљиво, имамо скупштинску већину и можемо сад радити неке ствари да Приједор крене напријед - навео је Душко Милетић, предсједник ГО СПС Приједор.

Покрет за Приједор, сачињен од ДФ, СДП, Странке за БиХ, ПДА и Независне босанско-херцеговачке листе, за сада има једног одборника у приједорској скупштини, а рачунају да ће након гласова из иностранства освојити још један мандат. И они ће, поручују, у скупштинску већину са СНСД, с којим су били у коалицији и у претходном сазиву.

- Тим правцем ћемо наставити и даље, јер не можемо преко ноћи ући у неке скупштинске већине, коалиције са странкама које смо до јуче сматрали одговорним за стање у којем се налази наша локална заједница - тврди Мирсад Дуратовић, носилац листе Покрета за Приједор на претходним локалним изборима.

Након најава да ће са СДС формирати већину у приједорској скупштини, у градском ДНС данас – без коментара. С друге стране, први човјек приједорског СДС-а Милан Тубин истиче – све добре потезе новог градоначелника одборници ове странке ће подржати.

Ипак, од намјере да формира скупштинску већину са ДНС-ом не одустаје.

- Ми сматрамо да ћемо је имати сигурно, јер ДНС, СДС и људи који су окупљени око нас, сасвим сигурно су велике партије које без проблема могу скупити скупштинску већину - рекао је Милан Тубин, предсједник ГО СДС-а Приједор.

Новоизабрани градоначелник Приједора, Далибор Павловић, поручује да ће његова врата бити отворена за све који желе да допринесу развоју Приједора.

- Планирам да разговарам и са ДНС, СДС, СДА и осталим, да ли ћемо наћи заједнички језик и усагласити се око визије за развитак града, то је оно што ја сада не могу да кажем - поручио је Павловић.

СДС у скупштини града Приједора има три одборника.

ДНС седам, мада ће, у случају да Покрет за Приједор добије један мандат након пребројавања гласова из иностранства, ДНС један мандат изгубити.

Из СДА, који тренутно има два одборника, тврде да их још нико није питао о формирању скупштинске већине.