latinica  ћирилица
26/11/2020 |  08:22 ⇒ 08:26 | Аутор: РТС

Стадион у Напуљу мијења име у Марадонину част

Познати фудбалски стадион у Напуљу "Сан Паоло" убудуће ће носити име по легендарном Дијегу Арманду Марадони. То је јуче предложио градоначелник, а Наполи прихватио.

Фудбалски свијет јуче је потресла смрт великог Дијега, а посебно је емотивно синоћ било у Напуљу, гдје је чувени фудбалер оставио неизбрисив траг.

Недуго послије потврде најгорих слутњи, свјетла на стадиону "Сан Паоло" упаљена су у част човјека који је клубу и граду донио двије титуле шампиона Италије и много, много радости.

Испред бројних мурала у граду подно Везува навијачи су се синоћ окупљали, палили бакље и свијеће и одавали почаст свом ванвременском идолу. Слично је било и испред стадиона.

У цијелој тој атмосфери шока и туге, на Твитеру се огласио градоначелник Напуља Луиђи де Магистрис, који је предложио да градски стадион у будуће носи име по Марадони.

Тај приједлог наишао је, логично, на одушевљење и одобравање свих, а убрзо се начелно са тим приједлогом сложио и власник Наполија Аурелио Де Лаурентис.

Још није дефинитно утврђен пун будући назив, али највјероватније ће он гласити "Дијего Армандо Марадона - Сан Паоло стадион".