latinica  ћирилица
26/11/2020 |  09:24 ⇒ 09:54 | Аутор: РТРС

Како се на природан начин изборити са болним синусима? (ВИДЕО)

Доласком хладнијег времена све чешће се сусрећемо са прехладама и грипом, који нам задају муке и са дисањем, а да не говоримо о боловима које проузрокују синуси. Већ са првим знаковима упале синуса потребно је обратити се доктору, како би се избјегле даље комликације.
Етерична уља - Фото: РТРС
Етерична уљаФото: РТРС

Поред помоћи стручњака, у борби против синуситиса, велику улогу има и ароматерапија.

Сазнали смо на који начин можете ублажити тегобе, а када смо већ посјетили ароматерапеута онда смо га питали и за покоји савјет против стреса.

Иако синуситис може бити присутан цијеле године, најчешће се јавља током хладнијих мјесеци.

Синуситис може бити акутни уколико траје до три седмице, и хронични, који може трајати до неколико мјесеци, па чак и година.

Помоћ доктора је неизоставна у оваквим ситуацијама. Поред тога, ароматерапија и повратак природи увелико смањују ове тегобе. Етерична уља дјелују против вируса и бактерија, разрјеђују слуз и прочишћавају синусе. Тако су поред редовне терапије, одличан савезник у борби против упале синуса.

Приликом одабира етеричног уља, предност треба дати органским уљима, на чијој је декларацији наведен начин узгоја биљног материјала из којег је добијено.

Једно од ефикасних првентивних рјешења може бити уље и маст за синусе које можете да направите или сами, или код свог ароматерапеута.

Свако домаћинство садржи основне намирнице попут соли, или биљног чаја, па тако врло једноставно можемо направити слани раствор, овлаживач ваздуха те топле облоге.

Оно што често доводимо у везу са синусима јесте и стрес. Намеће се питање шта појединац може да учини да макар мало смањи тензију и живи опуштеније.

Стручњаци нуде мноштво компликованих метода, али има и оних које на једноставан начин свако може да примијени.

Вријеме у коме живимо захтијева јаке личности, здраве и способне, да издрже технолошки напредак и брзу свакодневицу, што доводи до повећања стреса.

Узимањем редовене терапије, и уз помоћ етеричних уља, тегобе изазване упалом синуса увелико се могу смањити.

Боравак у природи и чист ваздух први су корак у превенцији болести синуса.