latinica  ћирилица
26/11/2020 |  10:10 ⇒ 11:08 | Аутор: СРНА

Већина угоститеља и хотелијера поштује епидемиолошке мјере

Инспектори у Републици Српској су у посљедња четири мјесеца извршили више од 23.000 контрола угоститеља, од којих је мање од један одсто кажњено, што показује да се велика већина придржава свих епидемиолошких мјера у вези са вирусом корона, саопштено је Удружења послодаваца угоститељства, хотелијерства и туризма Српске Хорека.
Кафић (Фото: Синиша Пашалић / РАС Србија) -
Кафић (Фото: Синиша Пашалић / РАС Србија)

У саопштењу се истиче да то показује да међу угоститељима и хотелијерима влада велика дисциплина.

- Од великог значаја је да пословни субјекти рад прилагоде тренутној ситуацији и да превенцију ставе на прво мјесто. Наш заједнички интерес је несметан рад пословних субјеката уз поштовање свих превентивних мјера на сузбијању ширења вируса корона, а с циљем што лакшег превазилажења тешкоћа изазваних пандемијом - наводе из Хореке.

У саопштењу се наглашава да ће инспекција наставити са појачаним контролама, посебно у угоститељским објектима у вечерњим часовима, средствима јавног превоза, али и другим објектима гдје је већа фреквенција грађана.

- Још једном подсјећамо угоститеље, хотелијере и друге привредне субјекте да је наша колективна одговорност најбоља заштита од ширења вируса, те их позивамо да се придржавају превентивних мјера и избјегавају непотребна окупљања у већем броју - напомиње се у саопштењу.