latinica  ћирилица
26/11/2020 |  12:12 ⇒ 12:13 | Аутор: СРНА

Оптужница против Тијане Максимовић због навођења на проституцију у Бијељини

Тужилаштво БиХ саопштило је да је подигло оптужницу против држављанке Србије Тијане Максимовић која је терети за међународно навођење на проституцију држављанки Србије на једној приватној журци у мају у Сувом Пољу код Бијељине.
Тијана Максимовић - Ајфон - Фото: dnevni avaz
Тијана Максимовић - АјфонФото: dnevni avaz

Максимовићева је оптужена да је крајем маја подстицала држављанке Србије са подручја Београда чији су иницијали Г.С. и С.П. да, ради пружања сексуалних услуга, отпутују са њом у БиХ, на подручје Бијељине, те да на приватној забави пружају сексуалне услуге за новчане износе од по 500 евра.

Према оптужници, Максимовићева је са ове двије особе 27. маја, за вријеме пандемије ковида 19, илегално ушла у БиХ преко границе на ријеци Сави, одакле су превезене на договорену приватну забаву у мјесту Суво Поље у близини Бијељине, наведено је у саопштењу.

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске су доласком на ову локацију прекинули одржавање забаве и ухапсили наведена лица.

Максимовићева је оптужена да је са умишљајем, ради остваривања незаконите зараде, врбовала и наводила двије особе, стране држављанке, на пружање сексуалних услуга у земљи у којој немају пребивалиште нити држављанство, чиме је починила кривично дјело међународно навођење на проституцију.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.