latinica  ћирилица
26/11/2020 |  12:25 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Спортска редакција РТРС опростила се од фудбалера; Марадонин дрес највећи сувенир (ФОТО/ВИДЕО)

Спортска редакција Радио телевизије Републике Српске на специфичан начин опростила се од једног од најбољих фудбалера свих времена, Дијего Марадоне.
Борис Врховац, познати спортски колекционар - Фото: РТРС
Борис Врховац, познати спортски колекционарФото: РТРС

Наш продуцент Борис Врховац, познати спортски колекционар познавао је Марадону и у свом власништву има три потписана дреса и прегршт заједничких фотографија.

Фото: РТРС

Врховац је на поклон добио дрес са Марадонине опроштајне утакмице, који је за њега како каже, непроцјењив.

 Фото: РТРС

- Посљедњи његов дрес са "Бомбонере" је дрес из Дубаија, када је он 2012. године био тренер Алвасела, гдје је доктор екипе био, иначе наш човјек, Дејан Јовановић. Замолио сам да ми поклони нешто од сувенира и сутрадан на тренингу донио ми је тај дрес. Почео сам да плачем од среће. То је вјероватно највећи сувенир у мојој колекцији дресова - рекао је Врховац.

Фото: РТРС

Легендарни аргентински фудбалер Дијего Марадона преминуо је од акутне и хроничне срчане инсуфицијенције.

Фудбалски свијет опрашта се од свог идола и спортске иконе 20. вијека. У Аргентини тродневна жалост, а посебно у градовима гдје је Марадона играо, Буенос Ајресу и Напуљу.

Из Италије јутрос стиже вијест да ће стадион Наполија "Сао Паоло", ускоро промијенити име у стадион "Дијего Марадона".

Садашње и некадашње фудбалске легенде путем друштвених мрежа опраштају се од фудбалске звијезде.

Пеле, Кристијано Роналдо, Меси - сви су имали поруку за чудесног Аргентинца.

Пеле је између осталог написао да је изгубио великог пријатеља, а свијет легенду. Роналдо да се свијет опрашта од вјечног генија и јединственог мађионичара...Меси каже да је ово тужан дан за све Аргентинце и за фудбал и да је отишао, али да није напустио свијет, јер је Дијего вјечан.

Поводом смрти Дијега Марадоне у Аргентини је проглашена тродневна жалост. Тијело легендарног фудбалера пребачено је у зграду Владе у Буенос Ајресу, а у том граду ће Диего бити и сахрањен.