latinica  ћирилица
26/11/2020 |  14:07 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

У Бањалуци нови сервис: Тестирани резултате добијају СМС-ом

У Дому здравља Бањалука с радом је почео сервис за слање СМС порука за позитивне и негативне пацијенте који су тестирани на вирус корона, саопштили су из бањалучког Дома здравља.
Дом здравља Бањалука (Фото: banjaluka.net) -
Дом здравља Бањалука (Фото: banjaluka.net)

Истакли су да ће сви тестирани добити СМС поруку о резултатима тестирања, те да ће пацијенти чији су резултати теста позитивни одмах приступити линку на којем се налази образац, попунити га и послати назад.

Додаје се да ће пацијенти добити од надлежног доктора препоруке за даље поступање, те да је валидна само она порука која у наслову пошиљаоца садржи "ЈЗУ Дом здравља Бањалука".

Апеловали су на пацијенте да се обрате својим тимовима породичне медицине како би ажурирали бројеве телефона и адреса становања.

Нагласили су да ће овај начин пацијентима омогућити да у кратком времену сазнају резултате тестирања и значајно скратити стресни период ишчекивања резултата, те ће се олакшати и рад здравственим радницима.

- Пацијенти који из неког разлога не могу приступити попуњавању електронског обрасца могу се јавити на бројеве телефона који су написани у СМС поруци или који су наведени на сајту ЈЗУ Дом здравља Бањалука - навели су у овој установи.

Овај начин обавјештавања пацијената о резултатима тестирања на ковод 19 договорен је на састанку Градског штаба за ванредне ситуације одржаног дана 10. новембра.