latinica  ћирилица
26/11/2020 |  17:17 ⇒ 17:22 | Аутор: СРНА

МУП КС: Уз сарадњу полиције Српске и Србије ухапшен Мароканац

Држављанин Марока, осумњичен за убиство Јасмина Беровића /36/ у Сарајеву, ухапшен је у Београду уз остварену веома добру сарадњу Управе полиције Кантона Сарајево са МУП-ом Републике Српске, МУП-ом Србије, Федералном управом полиције и Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево.
Влада Кантона Сарајева - полиција - Фото: klix.ba
Влада Кантона Сарајева - полицијаФото: klix.ba

Из Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево захваљују за сарадњу тим агенцијама, посебно Управи МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет и Служби за борбу против организованог криминала Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије.

Из кантоналног МУП-а су потврдили да је у Београду данас лоциран и ухапшен држављанин Марока чији су иницијали С.Е.Д. /31/, осумњичен за убиство Беровића /36/ у сарајевском насељу Отес на Илиџи.

У саопштењу се наводи да је осумњичени Мароканац ухапшен захваљујући интензивном раду припадника Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево под руководством полицијског комесара и директним надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

- Наставља се даљи рад на изручењу овог лица у складу са важећим прописима, као и проналаску још два лица која се доводе у везу са извршеним кривичним дјелима - додаје се у саопштењу.

Тројица миграната су 17. новембра у Барској улици ножем напала мјештане насеља Отес. Том приликом Беровић је убијен, а тешке повреде задобио је Тарик Џамалија, чије је здравствено стање стабилно.