latinica  ћирилица
26/11/2020 |  17:49 ⇒ 17:49 | Аутор: СРНА

Школе прелазе на онлајн наставу

Влада Србије усвојила је данас нове мјере за сузбијање епидемије изазване вирусом корона које предвиђају прелазак на онлајн наставу за ђаке и продужење мјера скраћења радног времена угоститељским објектима и тржним центрима до 15. децембра.
Онлајн настава - Фото: илустрација
Онлајн наставаФото: илустрација

Према овим мјерама, у периоду од 30. новембра до почетка зимског распуста, 21. децембра, настава ће се за ученике од петог до осмог разреда основних школа и за ученике средњих школа, изводити на даљину.

Зимски распуст почиње 21. децембра, а завршава се 15. јануара 2021. године и важиће за све ученике основних и средњих школа на територији Србије, саопштено је из Владе Србије.

Влада Србије донијела је одлуку да се продужи мјера скраћења радног времена до 18.00 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима, а продавницама и другим малопродајним трговинским објектима до 21.00 часова.

Све претходно усвојене мере остају на снази.

Влада је усвојила и програм финансијске подршке спортским организацијама у отежаним економским условима услијед пандемије ковид-19.

Ради очувања стабилности система спорта у олимпијским и параолимпијским гранама спорта, обезбјеђена су средства у износу од 1.100.000.000 динара /око 9,3 милиона евра/.