latinica  ћирилица
26/11/2020 |  20:33 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

Звезда побједом у Белгији осигурала европско прољеће (ФОТО)

Фудбалери Црвене звезде побијели су као гости Генк (0:2) у мечу 4. кола Лиге Европе у групи Л.
Црвена звезда  (Foto: AP/Tanjug) -
Црвена звезда (Foto: AP/Tanjug)

Изабраници тренера Дејана Станковића изборили су прољеће у Европи, и то сјајном представом у Белгији, гдје су дошли до треће узастопне побједе у другом по јачини такмичењу на "старом континенту". Сада Звезда има девет бодова, и пошто је у другом мечу Хофенхајм као гост савладао Слован (0:2), и матаематички је јасно да ће ове двије екипе у елиминациону фазу Лиге Европе која се игра у фебруару сљедеће године.

Побједа има још већи значај, ако се зна да су у Београду због повреда остали Александар Катаи, Марко Гобељић, Гелор Канга, суспендован је Секу Саного, Милан Родић има вирус корона. Ипак послије београдских 2:1 Звезда је засијала и у Генту.

Већ у другом минуту "црвено-бијели су повели и то сјајним поготком Његоша Петровића, који је ударцем са 20-ак метара изненадио лоше постављеног Болата.

Гент - Црвена звезда

До краја полувремена шампион Србије је мудром игром одржавао предност, а наставак је започео, баш као и старт, опет лијепим голом. Играо се 58. минут, када је послије корнера Бена, Немања Милуновић сјајно скочио и главом удвостручио предност Звезде.