latinica  ћирилица
26/11/2020 |  21:37 ⇒ 21:37 | Аутор: СРНА

Васић: ПДП види Станивуковића као степеницу за рушење републичке власти

Члан Главног одбора СНСД-а Рајко Васић рекао је да се плаши да ће ПДП искористити и одбацити новоизабраног градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и додао да Бањалука ни у чему неће бити закинута, али да ће проласком времена губити због двојности власти.
Рајко Васић - Фото: РТРС
Рајко ВасићФото: РТРС

Васић сматра да ПДП није кандидовао Станивуковића јер жели боље Бањалуци, него га виде као степеницу за рушење републичке власти.

- ПДП ради све против Републике Српске. Изашли су из власти са СНСД-ом зато што су против Српске. Дали су порезе, довели су полицију пред предају, Станивуковић је ту једна степеница - рекао је Васић за АТВ.

Додао је да није оптимистичан што се тиче политичке будућности Станивуковића.

- Ушао је у политику на неколико споредних врата. Формирао неколико представа о себи које нису повољне. У старту је створио отпор према себи у Бањалуци, који је већи од ових који га подржавају - навео је Васић.

Оцијенио је да ће се то Станивуковићу осветити у будућности.

- Он је сада почео да србује, али то се не може избрисати. Људи памте симболе, како некога доживе у кратком времену, почетку, они се тешко одричу те слике. Ја се бојим да ће ПДП њега искористити и одбацити - додао је Васић.

Он сматра да ће Бањалука платити свој избор због двојности власти градоначелника и скупштинске већине.

Према његовим ријечима, Бањалука ни у чему неће бити закинута, али проласком времена у тој двојности власти она ће губити.

Васић је рекао да ће многе ствари бити заустављене, додајући да бираче то не занима и да они неће ни примијетити да Бањалука нешто није добила.

- Заустављање гријања се неће догодити. Али, због притиска са ситуацијом корона, кризе, поштовања свих процедура и закона може се догодити да Бањалука не добије средства која би иначе добила од Републике Српске. Као што ће се десити и у другим општинама, без обзира ко је побиједио. Двојност власти, градоначелника и одборничке већине ће успоравити многе одлуке, функционисаће само оно што је нужно - рекао је Васић.