latinica  ћирилица
26/11/2020 |  22:39 | Аутор: СРНА

Кнежевић: Подржаћемо Кривокапићеву владу, ко год био у њој

Лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић саопштио је, у име Демократског фронта, да ће подржати Здравка Кривокапића за мандатара за састав нове црногорске владе, без обзира што сматра да ће она бити одраз постизборне коалиције невладине организације "Не дамо Црну Гору" и Грађанског покрета УРА.
Милан Кнежевић (Фото: Sputnik / Небојша Поповић) -
Милан Кнежевић (Фото: Sputnik / Небојша Поповић)

Кнежевић, који је један од лидера ДФ-а, рекао је да он и лидер Нове српске демократије Андрија Мандић нису тражили никакве функције, те да ће фотеље добити они "које наводно нису занимале".

Он каже да је Кривокапић на састанку са представницима парламентарне већине рекао да неће формирати странку и да га то не занима.

- Саопштио сам, што се мене тиче и ДФ-а, нека то уради. Јер Кривокапић више није професор и експерт, већ политичар. Припремам се да 2. децембра подржим владу Кривокапића, ко год да је у њој - рекао је Кнежевић.

На питање препознаје ли у тиму Кривокапића добра рјешења, Кнежевић је рекао да имају концепцијске разлике.

- Влада је требало да има 17 министарстава. Да има два или три потпредсједника. Пола да покривају експерти, половину политичари. Зашто политичари? Да би преузели одговорност. Експерти немају одговорност што се може видјети на примјеру Србије - навео је Кнежевић за Телевизију "Вијести".

Из Грађанског покрета УРА саопштено је да ће Кривокапић сутра представити коначан приједлог састава нове Владе Црне Горе.

Кривокапић је раније најавио да ће до петка, 27. новембра, доставити Скупштини Црне Горе програм и приједлог састава нове Владе.

Сједница црногорског парламента, на којој ће се посланици изјаснити о новој Влади, заказана је за 2. децембар, са могућношћу да посланици који не могу присуствовати због вируса корона гласају електронским путем.