latinica  ћирилица
27/11/2020 |  09:49 ⇒ 09:54 | Аутор: СРНА

У породици Симић рођено десето дијете

У породици Симић у Бијељини рођено је десето дијете, дјевојчица која има три брата и шест сестара, рекла је Срни шеф градског Одсјека за матичне послове Драгана Љубојевић.
Породица Симић - посјета представника Градске управе (архивска фотографија) - Фото: klix.ba
Породица Симић - посјета представника Градске управе (архивска фотографија)Фото: klix.ba

Она каже да је дјевојчица рођена 24. новембра, на православни празник Мратиндан и највјероватније ће се звати Мартина.

- Родитељи десеторо дјеце Драгана и Славко Симић немају стално запослење, отац издржава породицу од повремених послова, а Градска управа Бијељине им је прије неколико година помогла да изграде кућу у насељу Обарска - навела је Љубојевићева.

Према њеним ријечима, у овом насељу је и вишечлана породица која је у овој години добила осмо дијете.

Љубојевићева каже да су у матичне књиге рођених у Бијељини за 10 мјесеци ове године уписане 983 бебе - 459 дјевојчица и 524 дјечака.

- У Бијељини је рођено 848 дјеце, а 135 беба рођено је у иностранству и уписано у матичне књиге града по мјесту пребивалишта једног или оба родитеља - каже она.

Љубојевићева наводи да је број уписаних у матичну евиденцију мањи него у истом периоду прошле године, када је у Бијељини рођено 880 дјеце, а извршен је упис 154 бебе које су рођене у иностранству.

Она је рекла да су најпопуларнија имена ове године за дјевојчице Софија и Милица, а за дјечаке Стефан и Никола.

Оно по чему се ова година разликује од претходних је епидемија вируса корона, а Бијељина и у овој тешкој ситуацији има охрабрујуће податке да су у ковид болници мајке позитивне на корону родиле 10 беба. Десета дјевојчица рођена је јуче.