latinica  ћирилица
27/11/2020 |  10:44 ⇒ 10:49 | Аутор: СРНА

Селаковић-Гујон: Наставак досљедне борбе за српски народ

Новоименовани вршилац дужности директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон изјавио је да је захвалан за прилику да кроз институције Србије настави да ради за српски народ.
Селаковић-Гујон (Фото: РТВ) -
Селаковић-Гујон (Фото: РТВ)

Гујон је, на састанку са министром спољних послова Србије Николом Селаковићем, поручио да ће се свим снагама борити за очување и развој духовног, националног и културног положаја српског народа изван матице, његово економско и културно умрежавање са Србијом и очување српског језика и ћириличког писма.

Селаковић је Гујону пожелио много среће и успјеха у раду, уз увјерење да ће он, као освједочени борац за бољи положај српског народа на Космету и борац за истину о историјским догађајима у региону у протекле три деценије, у тијесној сарадњи са институцијама Србије учинити значајне помаке у пословима из своје надлежности, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Он очекује да ће тај орган управе у саставу Министарства спољних послова наставити да досљедно и приоритетно ради на заштити права и интереса и очувању културног и језичког идентитета дијаспоре и Срба у региону.

- Пружање помоћи у очувању и развоју духовне, националне и културне самобитности српског народа изван Србије, прије свега у региону посебно је важно, с обзиром на чињеницу да ће ускоро у земљама у окружењу бити организован попис становништва - закључио је Селаковић.