latinica  ћирилица
27/11/2020 |  11:43 ⇒ 11:44 | Аутор: СРНА

Вулин: Дрога долази из Црне Горе и Албаније

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да највећи дио нарко-криминала и дроге долази из Црне Горе и Албаније, али је истакао и добру полицијску сарадњу са окружењем.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Вулин је напоменуо да је Србија ухапсила и предала надлежним органима БиХ мигранта који се сумњичи за убиство младића у Сарајеву.

- Јуче смо по међународној потјерници ухапсили једног мигранта који је у БиХ убио или учествовао у групи која је убила младића у Сарајеву. Он је пронађен на подручју Београда. Наши припадници су га лоцирали, нашли и предали смо га надлежним органима БиХ. Као што видите веома добро сарађујемо са нашим окружењем и трудимо се да свима помогнемо - рекао је Вулин.

Говорећи о организованом криминалу у Србији, Вулин је навео да је "највећи дио зла које покаже своје лице у Србији посљедица сукоба два црногорска клана, и то шкаљарског и кавачког".

- То је огромна количина наркотика која се дистрибуира, огромна количина новца и наравно да криминалци за такве ствари не бирају средства, да убијају једни друге - навео је Вулин за ТВ Пинк и додао да велике количине наркотика долазе из Албаније, преко Косова и Метохије.

Он је навео да се у Србији у протеклом периоду десило пет мафијашких убистава, те да су сва брзо расвијетљења.

- То су озбиљни криминални кланови који су ангажовали велики број људи, направили цијелу мрежу. Врло често су навијачке групе само покриће за дистрибуцију дроге и разна кривична дјела - рекао је Вулин.

Он је подсјетио да је, током једне свјетске акције пљенидбе пет тона кокаина код Арубе, осумњичени за организацију тог посла по Интерополовој потјерници ухапшен у Србији, те да је сада у екастрадиционом притвору и чека да буде изручен.

- Ми веома добро контролишемо свој простор - нагласио је Вулин.

Он је нагласио да је могућ обрачун са мафијом када постоји политичка воља у држави, као што постоји у Србији, те напоменуо да је предсједник Александар Вучић ставио све ресурсе државе у борбу против мафије.

Вулин је навео да је за њега приоритет борба против уличног криминала кључна за обичног човјека, и да та борба никада неће престати.

- Улични криминал вријеђа сваког од нас, квари наш живот. Нећу да се плашим да ће дјетету у школи неко скинути патике, нећу да га неко пресреће на улици, нећу да видим дилера у близини школског дворишта, нећу да чујем за крађе кола, нећу да неко обија куће - рекао је Вулин.

Он је позвао грађане да пријављују полицији сваку врсту криминала, уљкучујући рекет, јер је то најлакше доказати.