latinica  ћирилица
27/11/2020 |  11:49 ⇒ 12:10 | Аутор: СРНА

Неџад Хасић предат Окружном суду у Бијељини

Припадници Агенције за истраге и заштиту предали су Окружном суду у Бијељини Неџада Хасића који је осумњичен за убиство српских цивила у Сребреници.
Окружни суд у Бијељини - Фото: СРНА
Окружни суд у БијељиниФото: СРНА

- Над лицем лишеним слободе криминалистичка обрада је завршена синоћ око 21.00 час и ово лице је предато Окружном суду у Бијељини -  потврдио је Срни портпарол Сипе Лука Миладиновић.

Припадници Сипе јуче су у мјесту Тиња у општини Сребреник претресли једну локацију и ухапсили лице за којим је расписана међународна потјерница, саопштено је раније из ове полицијске агенције.

Приликом претреса стамбеног објекта које користи осумњичено лице, службеници Сипе открили су и привремено одузели двије аутоматске пушке, полуаутоматску пушку, карабин, малокалибарску пушку, три пиштоља, оптику за снајпер, десет оквира за муницију и већу количину муниције различитих калибара.

Срна незванично сазнаје да је за ухапшеним лицем раније расписана Интерполова потјерница због сумње да је 1996. године учествовао у убиству четири цивила српске националности на подручју Сребренице.

Према сазнањима Срне, 2. маја 1996. године у мјесту Крушев До, општина Сребреница, извршено је убиство четворо српских цивила Ђорђа Петровића, Николе Модраковића, Момчила Ристановић и Влајка Зекића, за које су оптужени Ахмо Харбаш, Неџад Хасић звани Џевад и Џери, Бехудин Хусић из Сребренице и Самир Авдић из Братунца.

Окружни суд у Бијељини првостепеном пресудом осудио је ова лица на казне затвора у трајању од двадесет година, након чега су ова лица била у бјекству.

Окружни суд у Бијељини издао је наредбу о расписивању међународне потјернице за оптуженим лицима, те донио рјешење о одређивању притвора.