latinica  ћирилица
27/11/2020 |  11:52 ⇒ 12:27 | Аутор: РТРС

Требиње и даље без значајнијег пада броја заражених (ВИДЕО)

Због погоршане епидемиолошке ситуације у Требињу ће данас бити одржан састанак представника здравствених установа херцеговачке регије са тимом Министарства здравља Републике Српске и Универзитетског клиничког центра Бањалука.
Болница Требиње - Фото: РТРС
Болница ТребињеФото: РТРС

Требиње за сада не биљежи значајнији пад броја заражених и хоспитализованих.

Тренутно се у Болници Требиње, која је готово цијела стављена у ковид систем, лијечи 95 пацијената, од којих је 52 на кисеоничкој терапији. Тренутно нема пацијената у критичном стању.

Састанак је организован са циљем сагледавања тренутног стања и предузимања неопходних мјера за бољу припремљеност здравствених установа.

Колико је снажан овај јесењи талас епидемије илуструју подаци да је од марта до средине октобра у Болници Требиње лијечено 278 заражених лица, а 12 их је умрло. Само од 12. октобра до 25. новембра хоспитализована су 122 пацијената, а 19 их је преминуло.

Од понедјељка, 30. новембра, ученици требињских основних и средњих школа враћају се у школске клупе, одлучено је на данашњем засједању Градског штаба за ванредне ситуације.

Наиме, због погоршане емидемиолошке ситуације раније је одлучено да се у овој седмици која је иза нас настава одвија на даљину.