latinica  ћирилица
27/11/2020 |  12:09 ⇒ 13:57 | Аутор: СРНА

Неџад Хасић враћен у притвор након хапшења по потјерници

Неџад Хасић, који је ухапшен по међународној потјерници јер је осумњичен за убиство српских цивила у Сребреници, враћен је у притвор, потврђено је Срни у Окружном суду у Бијељини.
Неџад Хасић (фото: cazin.net) -
Неџад Хасић (фото: cazin.net)

- За ово лице је већ по потјерници био одређен притвор од овог суда и по том рјешењу је предат притворској јединици у Бијељини - рекао је секретар суда Миломир Чодо.

Он каже да ће у наредним данима судско вијеће разматрати да ли ће Хасићу продужити притвор.

Припадници Агенције за истраге и заштиту предали су Окружном суду у Бијељини Хасића, осумњиченог за убиство српских цивила у Сребреници.

Припадници СИПА јуче су у мјесту Тиња у општини Сребреник претресли једну локацију и ухапсили лице за којим је расписана међународна потјерница, саопштено је раније из ове полицијске агенције.

Приликом претреса стамбеног објекта које користи осумњичени, службеници СИПА открили су и привремено одузели двије аутоматске пушке, полуаутоматску пушку, карабин, малокалибарску пушку, три пиштоља, оптику за снајпер, десет оквира за муницију и већу количину муниције различитих калибара.

Срна незванично сазнаје да је за ухапшеним лицем раније расписана Интерполова потјерница због сумње да је 1996. године учествовао у убиству четири српска цивила на подручју Сребренице.

Према сазнањима Срне, 2. маја 1996. године у мјесту Крушев До, општина Сребреница, извршено је убиство четворо српских цивила Ђорђа Петровића, Николе Модраковића, Момчила Ристановић и Влајка Зекића, за које су оптужени Ахмо Харбаш, Неџад Хасић звани Џевад и Џери, Бехудин Хусић из Сребренице и Самир Авдић из Братунца.

Окружни суд у Бијељини првостепеном пресудом осудио је ова лица на казне затвора у трајању од двадесет година, након чега су ова лица била у бјекству.

Окружни суд у Бијељини издао је наредбу о расписивању међународне потјернице за оптуженим лицима, те донио рјешење о одређивању притвора.