latinica  ћирилица
27/11/2020 |  12:54 ⇒ 12:59 | Аутор: СРНА

Арлов уручио Петковићу књигу "Хумано срце Српске"

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас књигу аутора Славка Басаре "Хумано срце Српске" директору Канцеларије Владе Србије за Косову и Метохију Петру Петковићу, са којим је разговарао о опремању и завршетку објекта Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици.
Милорад Арлов и Петар Петковић - Фото: СРНА
Милорад Арлов и Петар ПетковићФото: СРНА

Арлов је током сусрета замолио Петковића да Канцеларија помогне штампање ове књиге на једном или два свјетска језика како би се свјетска јавност упознала о тешком животу Срба на Косову и Метохији, али и хуманошћу грађана Републике Српске, који годинама на разне начине помажу својим сународницима.

- Заједнички је циљ да се о томе чује и да се истина види у свијету - рекао је Арлов Срни.

Он је нагласио да је током разговора било ријечи и о завршетку градње Дневног центра "Подржи ме - 9. Јануар" у Косовској Митровици, за коју је Република Српска до сада обезбиједила око 200.000 евра.

- Разговарали смо о помоћи Канцеларије за опремање Дневног центра. Очекујемо да ће усељење бити најкасније у фебруару. Нама још недостаје неких 50.000 евра да га грађевински завршимо и припремимо за усељење, а, пошто је опрема скупа, сигурно је потребно најмање 60.000 евра да Канцеларија уложи за опремање - указао је Арлов.

Он је напоменуо да помоћ Канцеларије Владе Србије за Косову и Метохију може да се очекује у наредној буџетској години када у том тијелу сагледају могућности за то.

- Рекли су да ће учинити све пошто изузетно цијене рад Одбора, који 13 година помаже српски народ на Космету, као и да ће помоћи Удружењу родитеља `Подржи ме` и око 150 дјеце која ће користити тај центар - рекао је Арлов.

Он је подсјетио да је Центар "Подржи ме - 9. јануар" требао бити завршен и стављен у функцију до краја године, али да су се околности искомпликовале због вируса корона.

- Надамо се да ће, на заједничку радост, све бити завршено до фебруара и да ће хумана мисија Одбора на Космету, као и изузетна сарадња са Канцеларијом Владе Србије за Косово и Метохију, бити настављена - каже Арлов.