latinica  ћирилица
27/11/2020 |  14:43 ⇒ 14:45 | Аутор: СРНА

ЦИК: Омогућено гласање путем ДКП мреже

Централна изборна комисија БиХ утврдила је данас листу земаља у којима је знатно отежан или прекинут поштански саобраћај и из којих бирачи који гласају на локалним изборима у Мостару могу доставити гласачки материјал и путем дипломатско-конзуларних представништава БиХ.
ЦИК БиХ -
ЦИК БиХ

Овом одлуком ЦИК-а обухваћене су САД, Аустралија, Канада, Русија, Француска, Грчка, Данска, Италија, Шпанија, Пољска, Словенија, Мађарска, Чешка, Финска и Малезија, саопштено је из ЦИК-а.

Бирачима који из ових држава гласају путем поште за Градско вијеће Мостара сада је омогућено да своје гласачке пакете у посебној коверти путем поште доставе на адресу припадајућег дипломатско-конзуларног представништва БиХ у иностранству која садржи поштански жиг земље из које се гласа, а да датум на поштанском жигу буде најкасније 20. децембар 2020. године, уз напомену да на коверти назначе "гласачки пакет - не отварај".

ЦИК ће Министарству иностраних послова у Савјету министара доставити писмо са инструкцијама о поступању дипломатско-конзуларних представништава БиХ у иностранству у вези са пријемом и слањем ових пакета, напомињу у овој комисији.