latinica  ћирилица
27/11/2020 |  18:53 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Јахорина спремна за почетак сезоне (ВИДЕО)

Нову зимску сезону спремно дочекују у Олимпијском центру Јахорина и Ски-центру "Равна планина". Стазе су додатно уређене, смјештајни капацитети проширени, а предузете су и епидемиолошке мјере како би посјетиоци били заштићени.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Јахорина ове године нуди "корона гаранцију". Скијаш који ски- карту не искористи због инфекције вирусом, имаће могућност да је замијени за сљедећу зимску сезону, или да врати новац.

- Уговорили смо сарадњу са једном лабораторијом која значи да сваки скијаш који жели да се тестира моћи ће да се тестира на било којој локацији, на позив и наши сви запослени ће бити тестирани - нагласио је Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра "Јахорина".

Јахоринске стазе су проширене, а освијетљен је још један километар на Пољицама за ноћно скијање. Улагањем Владе у реновирање хотела "Рајска долина", смјештајни капацитети значајно су проширени. Преноћиште ускоро и на Равној планини.

- У току је реализација изградње хотелско-апартманског насеља укупне вриједности преко 50 милиона марака. Обухвата 16 апартманских објеката, са преко 20 смјештајних јединица у сваком објекту. Градиће се три хотела од којих ће један бити у склопу постојећег објекта гондола - истакла је Ана Радојковић, портпаролка Ски-центра "Равна планина".

На Равној планини за предстојећу зимску сезону уређени су полигони за почетнике и постављена нова покретна трака за скијаше, а 12 километара стаза биће доступно и за ноћно скијање током цијеле сезоне.