latinica  ћирилица
27/11/2020 |  20:25 ⇒ 21:17 | Аутор: СРНА

Цвијановић: СНСД - једина политичка опција са шестоцифреним бројем гласова

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да је СНСД једина политичка опција са шестоцифреним бројем гласова на протеклим локалним изборима, те да је порука велике већине гласача у Републици Српској да су задовољни политиком коју проводи ова странка заједно са својим коалиционим партнерима.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановић је навела да постоје разлике од једне до друге локалне заједнице, те да ће се СНСД трудити да промијени приступ тамо гдје је резултат нешто лошији и да убудуће боље разумију потребе грађана.

- Сигурно је да у тим локалним заједницама нећемо забијати главу у пијесак, као /Мирко/ Шаровић који је у изборној ноћи отворио шампањац, упркос томе што је странка на чијем је челу освојила скоро 50 хиљада гласова мање него на прошлим локалним изборима - рекла је потпредсједница СНСД-а.

Навела је да је СНСД у 80 одсто општина и градова појединачно најјача странка са више од 200 хиљада гласова у цијелој Републици Српској, те да су једина политичка опција са шестоцифреним бројем гласова на овим изборима, док опозициони СДС, као друга странка по снази, има тек око 80 хиљада.

- Збир гласова свих опозиционих странака далеко је мањи од нашег појединачног резултата, не рачунајући гласове наших традиционалних коалиционих партнера. Ако су ови егзактни подаци на нивоу цијеле Републике Српске изборни пораз, онда не знам како би морала да изгледа побједа - рекла је Цвијановић за франкфуртске "Вести онлајн".

Она је навела да је СНСД изгубио мјесто градоначелника у Бањалуци, али је задржао статус најјаче странке, као и већину у Скупштини града.

Цвијановић је рекла да јој је жао што готово нико од медија није ставио акценат на кључну реченицу предсједника СНСД-а Милорада Додика који је у изборној ноћи рекао да "Бањалуци са СНСД-ом није фалило до сада, а неће фалити ни убудуће".

- Жао ми је то, јер је ријеч о јасној поруци која утишава непотребну галаму. Захваљујући политици СНСД-а, Бањалука је постала модеран и развијен европски град и наше је опредјељење да се даље развија, јер има велику перспективу - рекла је Цвијановићева.

Подсјетила је да СНСД у Бијељини, у којој сада нису добили градоначелника, нити су га раније имали, такође су најјача странка појединачно и имаће убједљиву већину у градском парламенту.

Са друге стране, нагласила је Цвијановић, СНСД је добио градоначелничка мјеста тамо гдје их до сада није имао, а то су Приједор и Источно Сарајево.