latinica  ћирилица
28/11/2020 |  09:21 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Данијел Вујановић аутор препознатљивих мурала у Бијељини (ФОТО/ВИДЕО)

Графити и поруке исписани на стамбеним објектима могу имати и умјетничку црту ако се добра идеја и мисао спроведу у дјело.
Данијел Вујановић - Фото: РТРС
Данијел ВујановићФото: РТРС

Од 2015. године у Бијељини је тренд осликавања зидова постао веома популаран, а највише заслуга за то има Данијел Вујановић, који је осликао већ неколико зидова широм овог града.

Фото: РТРС

Каже да је спреј и исписивање графита од тада замијенио четкицом, а оно што сматра успјехом је што му ниједан мурал није прекречен и или исписан.

Данијел тренутно осликава зид једног хаустора у центру града који је препознатљив под називом бијеле зграде. Каже да су га ангажовали момци који желе да дају свој допринос средини у којој живе.

Фото: РТРС

Идеју да уради први мурал имао је сада већ давне 2013. године када је предложио да се ослика лик Меше Селимовића и напише једну од његових порука.

Фото: РТРС

Идеја је као добра препозната тек двије године касније и од тада зид поред улаза у Пореску управу краси лик познатог српског књижевника.

Од тада до данас, Данијел је украсио неколико зидова, углавном знаменитим личностима наше прошлости, попут Софке Николић и Драгана Николића.

Фото: РТРС

Данијел је био члан брејк денс групе Џаст ту кул која је постала позната по учешћу у регионалном шоу програму "Ја имам таленат", али и касније освајањем медаља на европским такмичењима у слободном стилу. Истиче да је то у уској вези са овим што данас ради.

Много је оних који спрејове користе за остављање личних порука, али које и не изгледају репрезентативно, те позива све који их користе да оставе неки лични печат како би се много већем броју људи допао њихов рад.