latinica  ћирилица
28/11/2020 |  10:45 ⇒ 10:46 | Аутор: СРНА

Полиција пронашла око 450 миграната

Припадници Министарства унутрашњих послова Србије пронашли су око 450 миграната на подручју општина Вршац и Нови Кнежевац.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Mигранти ће бити враћени у кампове и прихватне центре.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је да ће мигранти бити враћени у кампове и прихватне центре.

Вулин је директором полиције Владимиром Ребићем и комесаром за избјеглице и миграције Владимиром Цуцићем обишао полицијске службенике који су спровели акцију у селима Мајдан и Рабе.

Он је нагласио да је полиција вратила у кампове и малу дјецу и жене који "не смију и не треба да буду ван кампова", саопштио је МУП.

- У врIJеме ове епидемије ниједан мигрант не смIJе да буде ван прихватних центара, гдJе им је обезбIJеђено све што им је потребно, гдJе им је обезбIJеђена и медицинска заштита - рекао је Вулин.

Вулин је истакао да припадници МУП-а воде рачуна о достојанству сваког људског бића које се нађе у Србији, али и да они морају водити рачуна о законима и правилима које важе у Србији, јер је "закон једнак за све".

Предсједник општине Нови Кнежевац Радован Уверић захвалио је полицији и поручио да је ова акција од великог значаја као и да очекује сличну сарадњу, уколико се мигранти опет буду окупили у већем броју.