latinica  ћирилица
28/11/2020 |  10:55 ⇒ 14:16 | Аутор: РТРС

Тајсонов повратак поздравила и наша спортска редакција - рукавицом легенде (ФОТО/ВИДЕО)

Након 15 година љубитељи бокса у ноћи са суботе на недјељу поновно ће моћи да виде Мајка Тајсона у рингу.
Тајсонова рукавица - Фото: РТРС
Тајсонова рукавицаФото: РТРС

Легендарни боксер, који има 54 године вечерас ће у Лос Анђелесу боксовати против три године млађег Рој Џонса јуниора, такође бившег шампиона у тешкој категорији.

Повратку Тајсона у боксерски ринг посебно се радују у спортској редакцији РТРС. Наше колеге Борис Врховац и Саша Ајдуковић су нам показали сувенир, боксерску рукавицу коју је Мајк Тајсон потписао и поклонио 2010. године у Лондону.

Фото: РТРС

Сасвим сигурно и вечерас ће Тајсонове рукавице завршити у власништву неког заљубљеника у бокс.

Мајк Тајсон и Рој Џонс јуниор пристали су на ову егзибицију, која ће се одржати у Стејплс центру прије неколико мјесеци на одушевљење спортске јавности.Тајсон ће зарадити 10 милиона, а његов противник три милиона долара. Тајсон се обавезао да ће сву зараду дати у добротворне сврхе што би уједно постала највећа хуманитарна донација неког спортисте икада. Боксоваће се осам рунди од двије умјесто стандардне три минуте. Боксери такође неће ићи на нокаут. Тајсон је на вагању имао 100 килограма, као у другој фази своје каријере након 1995. године, а противник је лакши од њега пет килограма.

- Ја живот не гледам кроз године. Ја живот гледам као енергију. За сто не доносите ваше године већ вашу енергију. Не кажете ја сам Боб и имам 59 година. Треба рећи са ентузијазмом ја сам Боб такав сам и такав. Ентузијазам је заразан и свему морате прићи са ентузијазмом - рекао је Тајсон.

Фото: Lynn Millspaugh

Тајсон и Донс јуниор се никада прије нису срели у рингу јер је при крају Тајсонове каријере,након пораза од Ленокса Луиса и тријумфа над Клифордом Етијеном, Џонс одбио борбу због новца, сматравши да је тада понуђених 33 милиона долара премало. Спектакл у Лос Анђелесу почиње око четири часа по нашем времену.