latinica  ћирилица
28/11/2020 |  12:05 | Аутор: sputniknews.com

АТП поново понижава Новака Ђоковића

Новак Ђоковић је 2020. годину завршио као најбољи тенисер свијета. На путу је да постане најбољи тенисер свих времена у једној врло важној категорији као што је број недјеља на првом мјесту, најбољи је и у претходној деценији, али из АТП-а и даље показују да не умију да цијене његову величину.

Послије тек завршене сезоне, у којој је Ђоковић по шести пут у каријери успио да годину оконча као свјетски број један, челна организација је на својим друштвеним мрежама успјела да пронађе начин да Новаку спочита тај рекорд, преноси Мондо.

Ђоковић је са шест година у којима је био најбољи на свијету изједначио рекорд Пита Сампраса, а све након престизања Роџера Федерера и Рафаела Надала, који су остали на пет.

Ипак, АТП је нашао начин да измисли категорију у којој ће и Надал и Федерер бити бољи од Новака.

АТП је објавио статистику играча који су највише пута годину завршавали међу "топ 2" играча свијета. Због чега је ова статистика уопште релевантна, није нам познато, али по њој је Ђоковић тек на трећем мјесту у овој "великој тројци".

Надал је пет пута био први и још седам пута други, док је Федерер пет пута годину завршавао као први и шест пута као други. Ђоковић је највише пута био први (шест), али се њему овдје спочитава што је тек три пута завршавао као други рекет свијета.