latinica  ћирилица
28/11/2020 |  20:18 ⇒ 20:22 | Аутор: СРНА

Протест у Скопљу, траже оставку Заева (ВИДЕО)

Опозиција у Сјеверној Македонији данас је у Скопљу организовала протест захтијевајући оставку премијера Зорана Заева под мотом "Заев оставка - слобода народу".
Протест у Скопљу, траже оставку Заева - Фото: Screenshot/YouTube
Протест у Скопљу, траже оставку ЗаеваФото: Screenshot/YouTube

Предсједник ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски позвао је грађане на масовне протесте, јер каже да постоје информације да Заев ових дана "продаје" Сјеверну Македонију.

- За ову битку су потребни људи. Млади и стари, мушко и женско, требало би да се усуде и супротставе се сада. Послије ће бити прекасно - рекао је Мицкоски, преносе македонски медији.

Опозициона македонска партија ВМРО-ДПМНЕ протестовала је у и четвртак увече колоном аутомобила у Скопљу због, како су саопштили, заштите националних црвених линија, посљедње линије одбране македонског идентитета.

ВМРО-ДПМНЕ је позвао људе да протестују против националне политике Зорана Заева и владе, који су, како наводе, спремни да распродају македонске националне интересе.

Од учесника у протесту је затражио да поштују заштитне мјере уведене због вируса корона, укључујући држање дистанци и ношење маски, како би се заштитило јавно здравље.