latinica  ћирилица
29/11/2020 |  10:28 | Аутор: СРНА

НСРС у уторак о Приједлогу другог ребаланса буџета

Народна скупштина Републике Српске ће на сједници, која почиње у уторак, 1. децембра, по хитном поступку расправљати о Приједлогу другог ребаланса Буџета Републике Српске за 2020. годину.
Народна скупштина Републике Српске (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Народна скупштина Републике Српске (Фото: banjaluka.rs.ba)

На дневном реду овог редовног скупштинског засједања налази се 12 тачака, а међу њима ће посланици по хитном поступку размотрити Приједлог закона о измјенама Закона о извршењу Буџета Републике Српске за 2020. годину и Приједлог закона о допуни Закона о посебним републичким таксама.

По хитном поступку предвиђена је и расправа о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о комуналним таксама, Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о административним таксама и Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о порезу на доходак.

Пред посланицима ће се наћи и Извјештај о привременом одступању консолидованог буџетског дефицита од фискалних правила, Приједлогу закона о факторингу, као и Нацрт закона о стицању статуса самосталног умјетника и самосталног стручњака у култури, објављено је на сајту Народне скупштине.

На дневном реду су и Извјештаји по основу Закона о фискалној одговорности у Републици Српској - Извјештај Фискалног савјета Републике Српске о спровођењу Закона о фискалној одговорности у Републици Српској за 2019. годину и Извјештај Фискалног савјета Републике Српске о раду за период 1. јануар 2019. – 31. децембар 2019. године.

Дневним редом обухваћени су и "Актелни час" - посланичка питања и одговори, као и избор и именовања.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је раније да ће сједница бити одржана у складу са мјерама прописаним у борби против вируса корона.

Почетак сједнице заказан је у 10.00 часова.