latinica  ћирилица
29/11/2020 |  11:11 ⇒ 14:40 | Аутор: РТРС

Подршка институција ојачава рад удружења која брину о дјеци (ВИДЕО)

Неће изостати подршка републичких институција породицама дјеце с потешкоћама у развоју као ни организацијама које им помажу.
Јасминка Вучковић и Биљана Котур - Фото: РТРС
Јасминка Вучковић и Биљана КотурФото: РТРС

Како њихов рад не би био угрожен, до краја марта наредне године, биће им обезбјеђено 300.000 КМ, потврдио је српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Из Фонда солидарности и Савеза за ријетке болести, истичу да им овај вид подршке много значи како би наставили свој рад.

- Посебно сам задовољна јер смо јуче сви сјели за један сто, што су сви заиста успјели од тог момента, од те подршке коју смо добили из Кабинета предсједника, да наставимо свој рад и да се успијемо помјерати током времена и бити одрживи - истакла је Биљана Котур, предсједница Савеза за ријетке болести гостујући у Викенд јутру наше телевизије.

Директорица Фонда солидарности за дијагностику и ријетка стања и повреде дјеце у иностранству Јасминка Вучковић навела је да им је циљ да оно што смо планирали за ову годину реализују у наредној.

- Ова година нам је показала да не смијемо правити неке велике планове. Без обзира што смо стабилни, циљ нам је био да покушамо да пронађемо нове изворе финансирања, јер смо се суочили са тим, да нека лијечења коштају преко 800.000 евра. Циљ нам је дођемо до сваке породице у Републици Српској, да покушамо одржати овај ниво који смо изградили за ове три године, да будемо партнери невладином сектору - навела је Вучковићева.