latinica  ћирилица
30/11/2020 |  08:46 ⇒ 08:59 | Аутор: РТС

Каванију пријети суспензија због расизма

Уругвајацу Едисону Каванију, који је у недјељу донио побједу Манчестер јунајтеду над Саутемптоном, пријети суспензија због расистичке објаве на друштвеним мрежама јер се једном навијачу захвалио на честиткама са "Хвала црњо".
Единсон Кавани (Фото: twitter.com/mufcMPB) -
Единсон Кавани (Фото: twitter.com/mufcMPB)

Едисон Кавани је са два гола и асистенцијом био најзаслужнији за резултатски преокрет и побједу Манчестер ситија за 3:2 послије вођства Саутемотона од 2:0, али је све то пало у други план послије његовог непромишљеног геста на друштвеним мрежама послије меча.

Одговарајући бројним честиткама Кавани је једном од навијача захвалио са "Хвала црњо" (Thanks nigger) што је изазвало бурне реакције због расистичког призвука објаве.

Кавани је убрзо обрисао објаву али то није много помогло, јер је она многе подсјетила на инцидент и свађу Луиса Суареза и Патриса Евре, прије десет година, када је нападач Ливерпула расистички провоцирао фудбалера Јунајтеда.

Тај инцидент је изазвао бурне реакције јавности а Суарез је тада добио казну од 40 хиљада фунти и осам мечева суспензије.

Тек ће се видјети како ће у овом инциденту проћи Едисон Кавани али је свакако на огромном губитку, јер умјесто да се прича о његовим головима и одличној игри, својом непромишљеношћу је то бацио у сасвим други план.