latinica  ћирилица
30/11/2020 |  12:43 ⇒ 12:51 | Аутор: СРНА

Ванредна сједница ВСТС-а о актуелној ситуацији

Ванредна сједница Високог судског и тужилачког савјета биће одржана у четвртак, 3. децембра, а на дневном реду сједнице је једна тачка – актуелна ситуација.
ВСТС - Фото: РТРС
ВСТСФото: РТРС

Почетак сједнице заказан је за 10.00 часова, а из ВСТС је најављено да је сједница отворена за јавност и да се може пратити у сједишту ове институције у посебној просторији путем виде-олинка, уз обавезну најаву доласка најкасније 48 сати прије одржавања сједнице.

- Сви заинтересовани за праћење сједнице могу доставити свој захтјев путем мејла на адресу vstsbih@pravosuđe.ba или писаним путем на адресу ВСТВ-а БиХ. Због просторних капацитета сале, праћење сједнице биће омогућено ограниченом броју особа, према редослиједу пријаве, о чему ће ВСТВ БиХ водити евиденцију и благовремено обавјештавати пријављене посјетиоце - истиче се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је у складу са измијењеним Пословником ВСТВ-а БиХ, видео и аудио снимање уз кориштење одговарајуће техничке опреме акредитованим представницима медија допуштено искључиво у просторији предвиђеној за праћење сједница путем виде-олинка.

Снимање у сали у којој се одржавају сједнице допуштено је само на основу посебне одлуке Савјета.

Захтјеве за фотографисањем или снимањем кадрова сједнице потребно је такође доставити 48 сати прије одржавања сједнице, а присутни су обавезни поштовати епидемиолошке мјере