latinica  ћирилица
30/11/2020 |  17:10 ⇒ 17:11 | Аутор: СРНА

Додик: Избори у Сребреници не могу бити поништени (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да нема приговора на основу којих би могли бити поништени локални избори у Сребреници.

Додик је додао да је прича о поништавању локалних избора у Сребреници може да буде у сфери спекулација те да је Централна изборна комисија од почетка спекулативна.

- Свака врста интервенције у тај изборни сегмент говори о томе да је то намјера и да је политички мотивисано. Као и у Добоју, гдје ћемо очигледно, уколико се потегне са тим рјешењима, имати ситуацију која ће указати да је то политички мотивисано, односно да двоје представника политичких партија из Српске подржавају таква рјешења - рекао је Додик.

На питање новинара како коментарише информације да је члан ЦИК-а Суад Арнаутовић поднио захтјев да се пониште избори у Сребреници те да ће двоје Срба из ЦИК-а прихватити ту понуду, ако се пониште избори у Добоју, Додик је рекао да су то трули компромиси и да то не треба радити, те да није дозвољено, ни прихватљиво.

Додик каже да треба прогласити резултате изборе у Добоју и Сребреници и завршити бројање гласова у одсуству, како би до предвиђеног рока била конституисана локална структура и да се иде даље.

- Апсолутно је неприхватљиво понашање и спекулације те врсте - нагласио је Додик.