latinica  ћирилица
01/12/2020 |  09:58 ⇒ 09:59 | Аутор: СРНА

У српским срединама на Космету два смртна случаја и 102 случаја заразе

У српским срединама на Косову и Метохији, према посљедњим подацима, од посљедица заражености ковидом 19 преминуле су двије особе, у Лепосавићу и Штрпцу, а регистрована су 102 нова случаја заразе, саопштено је јутрос из Кризног штаба Косовске Митровице.

У саопштењу се наводи да је тестиран 241 узорак, од којих су 102 позитивна, што је до сада највећи проценат нових заражених.

Нови случајеви заразе су из општине Косовска Митровица 45, Звечана и Зубиног Потока по 12, Лепосавића девет, док је осталих 24 заражених из Грачанице, Пећи, Призрена, Штрпца, Косовске Каменице и Гњилана.

У изолацији се налази 896 лица, а на болничком лијечењу у Косовској Митровици је 71 пацијент и два пацијента у Нишком Клиничком центру.

Из управе Клиничко-болничког центра Приштина са измјештеним сједиштем у Грачаници Срни је речено да се на лијечењу у болници у Лапљем селу код Грачанице и у Дому Здравља у Гуштерици код Липљана налази 57 лакше обољелих пацијената.

КБЦ Приштина податке о броју заражених, као и Здравствени центар Гњилане достављају Канцеларији за Косово и Метохију због чега број обољелих са подручја Косова и Метохије јужно од Ибра није обухваћен збирним подацима Кризног штаба из Косовске Митровице.

Кризни штаб из Косовске Митровице саопштава податке само о броју пацијената који обаве преглед или се хоспитализују у некој од здравствених установа на сјеверу Косова.