latinica  ћирилица
01/12/2020 |  10:18 ⇒ 10:19 | Аутор: СРНА

Вулин: Организоване шиптарске банде нелегално сијеку шуму

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да на територију централне Србије упадају "организоване шиптарске банде" са простора Косова и Метохије у покушају да нелегално сијеку шуму, што је класична пљачка.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Поводом недавног упада такве групе у Копнену зону безбједности код Куршумлије и напада на полицијску патролу, Вулин је оптужио полицију самопроглашеног Косова да се понаша као њихов савезник, а за Кфор је рекао да стално објашњава да то није њихова одговорност.

- Србија неће ни напустити ни препустити ни центиметар своје територије... Волио бих да је то само инцидент, да је то нешто што се десило сада и више неће никада. Нажалост, није тако - изјавио је Вулин за телевизију "Прва".

Он је истакао да су те "организоване шиптарске банде" веома добро организоване и опремљене.

- Сви су наоружани и чим примете наше снаге, представнике МУП-а, одмах отварају ватру - рекао је Вулин.

Када је ријеч о мигрантима, Вулин је навео да га најмање брине шта ће да каже ЕУ, већ га највише занима шта ће рећи грађани Србије када је ријеч о односу према мигрантима.

 - Не само ЕУ, већ сви који објективно посматрају ситуацију у Србији и Европи кажу да је Србија најорганизованија и најхуманија - додао је он.

Вулин је нагласио да се Србија према мигрантима понаша достојанствено и поштује њихова права, али да и они морају да поштују законе Србије и да не могу у вријеме пандемије да напуштају кампове јер представљају пријетњу по себе и друге.

- За разлику од већине земаља ЕУ, Србија је показала да је организована и хумана када су мигранти у питању. У овој земљи се зна шта је закон и ко га спроводи. Владавина права није пријетња - поручио је Вулин.