latinica  ћирилица
01/12/2020 |  11:12 ⇒ 13:07 | Аутор: РТРС

Честитке Народном позоришту за освојене награде у Брчком

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић честитала је награђенима, руководству и запосленима у Народном позоришту Српске награде коју је ова установа културе освојила на 37. Сусретима позоришта/казалишта БиХ у Брчком за представу "Златно доба", аутора и редитеља Жељка Стјепановића.
Наталија Тривић - Фото: РТРС
Наталија ТривићФото: РТРС

- Поводом изузетног успјеха Народног позоришта Републике Српске које се представом "Златно доба" представило у Брчкoм и са којег се вратило овјенчано са чак пет награда, најискреније честитке упућујуем свим награђенима али и руководству и цијелом тиму НПРС, које је још једном потврдило своју изузетну вриједност - истакла је у својој честитки Тривићева.

Према оцјени стручног жирија овог значајног позоришног фестивала, награђени су аутор и редитељ представе Жељко Стјепановић, костимографкиња Јелена Видовић, сценографкиња Драгана Пурковић Мацан и глумац Горан Јокић, а према оцјени жириja фестивалске публикe представа је заслужила и нaгрaду зa нajбoљу прeдстaву у цjeлини.

- Народно позориште Републике Српске још једном је исказало изузетну снагу стваралачког тима који је носилац програмских активности националног позоришта, а којем су награде и највише оцјене на домаћим и међународним фестивалским представљањима постале уобичајене. Посвећеност раду и изнимну стручност, свако у својој области, потврдили су и сви награђени. Све појединачне, као и оне награде којима се мјери калитет представе у цјелини и овога пута су за свако дивљење - рекла је Тривићева.

Каже и да је веома похвално да и у ограничавајућим епидемиолошким околностима успијевате ускладити рад и још постизати завидне резултате.