latinica  ћирилица
01/12/2020 |  11:55 ⇒ 12:42 | Аутор: СРНА

Касиповић: Влада ће равномјерно развијати све градове и општине

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић изјавио је у Народној скупштини Републике Српске да је апсолутно сигуран да ће Влада дати допринос и чинити све да се Бањалука и сви други градови и општине у Српској равномјерно развијају.
Антон Касиповић - Фото: СРНА
Антон КасиповићФото: СРНА

Он је навео да је након избора било разних политичких изјава, али да је врло важно да ће Влада настојати да се и Бањалука и сваки други град и општина равномјерно развијају.

- То мора увијек бити тако, то је обавеза Владе и развој не смије зависити од резултата избора - рекао је Касиповић, одговарајући на посланичка питања током Актуелног часа.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Сребренка Голић рекла је да су пројекти енергетске ефикасности, који се спроводе у Српској, важни јер помажу у отварању и очувању радних мјеста, те покрећу, не само грађевинску оперативу, већ и друге уско везане дјелатности.

Она је навела да се у Српској у оквиру пројекта енергетске ефикасности реализује адаптација 23 грађевинска објекта.

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да се настава у школама одвија у складу са епидемиолошким мјерама и да је циљ да се на тај начин успјешно оконча прво полугодиште, а да се након распуста процијени да ли ће се наставити друго полугодиште или продужити зимски распуст у договору са здравственим стручњацима.

- Надамо се да ће епидемиолошка ситуација дозволити да се прво полугодиште приведе крају у складу са поштовањем мјера надлежних здравствених институција - рекла је Тривићева.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да се финансирање здравствене заштите одвија несметано упркос повећаним трошковима усљед пандемије вируса корона.

Он је рекао да здравственим установама уплаћују редовне мјесечне транше, али и сва додатна средства која су потребна.