latinica  ћирилица
01/12/2020 |  12:34 ⇒ 12:38 | Аутор: N1

Завршени претреси у Тузли и Сребреници - СИПА ухапсила три особе

Окончани су претреси на шест локација у Тузли и Сребреници, након којих су ухапшене три особе које се сумњиче за извршење више кривичних дјела, рекао је портпарол Агенције за истраге и заштиту Лука Миладиновић.
Aгенција за истраге и заштиту - СИПА (фото: ba.n1info.com) -
Aгенција за истраге и заштиту - СИПА (фото: ba.n1info.com)

- Полицијски службеници СИПА окончали су данашње активности. Извршени су претерси на више локација у Сребреници и Тузли. Лишена су слободе три лица због сумње да су починила кривична дјела удруживања ради извршења кривичног дјела, припремање извршења кривичног дјела, фалсикфиковања исправа, недозвољено кориштење личних података и повреда бирачког права - истакао је Миладиновић.

Он је рекао да је током претреса откривено и одузето више мобилних телефона, роковника, копија извода са бирачких мјеста, пиштољ, те други предмети који могу послужити као доказни материјал.

Три особе које су ухапшене биће приведене у просторије СИПА, ту ће се извршити криминалистичка обрада, а о даљем поступању са њима ће одлучити поступајући тужилац.

Акција СИПА је извршена по наредби Тужилаштва и Суда БиХ, рекао је Миладиновић.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је за РТРС да акција СИПА представља наставак притиска на све Бошњаке у Сребреници који су спремни на сарадњу, помирење и суживот.