latinica  ћирилица
01/12/2020 |  12:49 ⇒ 13:17 | Аутор: РТРС

Одржан састанак Додика и Човића у Мостару

У Мостару је одржан састанак делегација СНСД и ХДЗ БиХ, предвођени лидерима странака Милорадом Додиком и Драганом Човићем.

На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи двије партије, успјешним резултатима на изборима, али и оном што ће се радити у наредном периоду.

Акценат разговора били су избори у Мостару који су значајни посебно за тамошње Србе.

Након састанка одржана је и конференција за новинаре, гдје је речено да су теме о којима разговарају СНСД И ХДЗ БиХ јасан знак њиховог интереса за БиХ и наставак европског пута.

Између осталог, Додик је изјавио да БиХ своју будућност једино може да гради на равноправности три народа и два ентитета.

Додик је у изјави споменуо и трећи ентитет, те је рекао да не прихвата БиХ која се не заснива на конститутивним народима.

Човић је истакао да су разговарали смо и о раду Савјета министара.

- Јасан је став да требамо имати буџет до краја године - истакао је Човић.

Говорили су и о потреби укидања Канцеларије високог представника у БиХ.

Делегацију СНСД-а, коју је предводио Додик, чинили су и члан Извршног комитета Зоран Тегелтија, генерални секретар СНСД-а Лука Петровић и предсједник Градског одбора СНСД-а Мостар Младен Крњеушић.

У делегацији ХДЗ-а БиХ, осим Човића, су били и члан Предсједништва ХДЗ-а БиХ Вјекослав Беванда, предсједник Градског одбора ХДЗ-а БиХ Мостар Славен Зељко и носилац листе ХДЗ-а БиХ за Градско вијеће Мостара Марио Кордић.